Коте, превърнало се в чудовище заради стопанина си, най-сетне беше спасено

Синбад преди
Снимка: bored panda
Синбад преди

Коте, неглижирано от собствения си стопанин, бе открито в ужасяващ вид. Запознайте се с историята на злочестия Синбад и вижте неговата невероятна трансформация /разгледайте снимките в галерията по-горе/.

Синбат е писан от породата персийска котка. Той е бил отглеждан от възрастен мъж, който по една или друга причина не е полагал достатъчно грижи за козината му. Така с течение на годините той се е превърнал в заложник на собствената си заплетена козината и е заприличал повече на чудовище, отколкото на гальовно животинче.

Сплетените косми не само пречели на хигиената на четириногото, но и възпрепятствали свободното му движение. За щастие обаче животинчето е забелязано от работник по поддръжката на комуналните услуги, благодарение на който е отведено в приют. Зоозащитниците са се погрижили да отстранят сплетената му козина и да му върнат свободата.

След отнемане на близо от 2.5 кг от косменото образувание, животното е много по-щастливо. Освен това сега то е оградено от хора, които го обичат и се грижат за него.

Припомняме, че това не е първият подобен случай, за който научаваме. Само преди броени седмици друго коте беше спасено от дома на своя възрастен собственик, който също не полагал грижи за него.

В следствие на занемарянето му тялото на писанчето се беше покрило от чудовищни дредове, които по-късно бяха отстранени. За щастие и това животинче попадна в ново семейство и заживя щастливо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати