Чудовищен тумор беше изваден от тялото на занемарено домашно куче

Чудовищен тумор беше изваден от тялото на занемарено домашно куче
Снимка: facebook

Кучетата са най-добрите приятели на стопаните си и неведнъж са доказвали това твърдение. За жалост обаче собствениците на палета невинаги са толкова предани към тях и често пъти са готови да се отърват от питомците си точно в момента, в който те имат най-голяма нужда от помощ. Такъв е случаят с голдън ретривъра Хенри, покосен от огромен тумор.

Миналата година Хенри бил открит в безпомощно състояние на калифорнийски плаж. Полицаите били изненадани да видят животното само там, но още по-голям шок ги обзел, когато забелязали огромното туморно образувание /виж галерията/, което се подавало от тялото му и правело предвижването му почти невъзможно.

За щастие униформените предприели бързи мерки и кучето било транспортирано до клиника. С усилията на специалистите туморът бил изваден и Хенри успял да оживее. Благодарение на даренията на доброволци пък сметката по лечението му била покрита.

Сега Хенри се намира в приют и очаква да бъде осиновен. Жената, която е била негова собственичка преди появата на тумора пък, е открита и e наказана със силата на закона за безотговорността си спрямо четириногото.

Да отглеждаш куче и да позволиш здравословното му състояние да се влоши толкова е ужасно. Още по-ужасно е обаче да го зарежеш по такъв безотговорен начин, когато то едва се движи. Дано никой домашен любимец не преживява това, през което е минал Хенри, коментират от полицията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати