miau.bg»Статии»Живини»Чудовищен тумор беше изваден от тялото на занемарено домашно куче

Чудовищен тумор беше изваден от тялото на занемарено домашно куче

Чудовищен тумор беше изваден от тялото на занемарено домашно куче
Снимка: facebook

Кучетата са най-добрите приятели на стопаните си и неведнъж са доказвали това твърдение. За жалост обаче собствениците на палета невинаги са толкова предани към тях и често пъти са готови да се отърват от питомците си точно в момента, в който те имат най-голяма нужда от помощ. Такъв е случаят с голдън ретривъра Хенри, покосен от огромен тумор.

Миналата година Хенри бил открит в безпомощно състояние на калифорнийски плаж. Полицаите били изненадани да видят животното само там, но още по-голям шок ги обзел, когато забелязали огромното туморно образувание /виж галерията/, което се подавало от тялото му и правело предвижването му почти невъзможно.

За щастие униформените предприели бързи мерки и кучето било транспортирано до клиника. С усилията на специалистите туморът бил изваден и Хенри успял да оживее. Благодарение на даренията на доброволци пък сметката по лечението му била покрита.

Сега Хенри се намира в приют и очаква да бъде осиновен. Жената, която е била негова собственичка преди появата на тумора пък, е открита и e наказана със силата на закона за безотговорността си спрямо четириногото.

Да отглеждаш куче и да позволиш здравословното му състояние да се влоши толкова е ужасно. Още по-ужасно е обаче да го зарежеш по такъв безотговорен начин, когато то едва се движи. Дано никой домашен любимец не преживява това, през което е минал Хенри, коментират от полицията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати