Пазете животните от ниските температури навън

Универсална четка за косми за прахосмукачка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
22.10 лв.
Виж ››

От фондация Четири лапи напомнят на всички собственици на животни, че и четириногите също могат да страдат от хипотермия, а най-опасните са ниските температури за малките и най-възрастните животни.

По тази причина животните не бива да стоят твърде дълго навън, когато градусите на термометъра са под нулата, споделя доктор Марина Иванова, директор на Четири лапи.

Ако стопаните се съмняват, че домашното им животно е станало жертва на измръзване, веднага трябва да го заведат до ветеринарен кабинет, за да получи първа помощ.

Първите признаци за хипотермия са летаргия, сънливост, слабост в крайниците, треперене и некоординирани движения. При тежката хипотермия има и дихателни проблеми.

Измръзналото животно трябва да бъде прибрано в затоплено помещение, да бъде увито в топло одеяло и да му се направи масаж на замръзналите крайници. След това му се дава малко топла вода и се затопля с електрически възглавнички, които не трябва да се допират директно до тялото.

Специалистите на организацията съветват, ако се грижите за дворно или бездомно животно, да му осигурите достъп до топло и закътано помещение, където да може да прекара най-студените части от денонощието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати