miau.bg»Статии»Живини»Бялото куче от Каменар намери своя спасител

Бялото куче от Каменар намери своя спасител

Бяло куче от Каменар
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Бялото куче Спарки от Каменар намери своя спасител. Днес той вече име своя нов, топъл и уютен нов дом.

В последните дни материали, показващи нечовешките условия, в които живеят бездомните кучета в Общинския приют в Каменар, предизвикаха масово недоволство. Стотици изразиха своето желание да помогнат на безстопанствените животни.

Кучето Спарки стана известно след като снимката му обиколи социалните мрежи. Бялото куче е едно от многото, които едва не загуби живота си в смразяващите студове в ледените клетки.

Днес Спарки има нов дом. Спасителят му е младо момче от Бургас. Виждайки тъгата в очите на четириногото, младежът решава да го измъкне от ледените клетки в приюта, като го осинови и прибере на топло в дома си.

Останалите кучета все още живеят в Общинския приют в Каменар. Благодарение на доброволците обаче днес къщичките им са сухи. Има и подсигурена храна. Състоянието на клетките е по-добро, макар снегът отново и отново да се опитва да натрупа и вътре. Водата, която се дава на кучетата, бързо замръзва. Това налага да им се сипва по няколко пъти на ден.

Към каузата за спасяване живота на кучетата са се присъединили много доброволци. Те отразяват всичко постигнато в страницата си във Фейсбук. В настоящия момент те имат нужда от парцали и непотребни дрехи. Там са публикувани и снимки на всички животни. Всяко от тях чака своите осиновители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати