Природозащитници обсадиха БАБХ. Скандираха: Вън убийците от агенцията!

Протест пред БАБХ
Прибираща се каишка за кучета 6в1-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
42.50 лв.
Виж ››

Неправителствени организации за защита на животните и будни граждани излязоха днес на протест през зданието на Българската агенция по безопасност на храните в София. Мотивът за митинга бе нашумелият случай с убитите четири кончета и две кучета.

Припомняме, че бурното недоволство на обществото възникна, след като животните, спасени от тежка съдба, в последствие бяха хладнокръвно умъртвени, малко преди да вкусят свободата.

От Българската агенция по безопасност на храните разпоредиха четириногите клетници да бъдат ликвидирани, само защото при транспортирането им от природозащитниците не е използван подходящ превоз и въпросните екземпляри не са били чипирани.

Въпреки отчаяните опити животинките да бъдат спасени, това така и не можа да се случи, след като д-р Мариела Найденска от БАБХ сложи подписа си на заповедта за тяхната смъртна присъда. От агенцията побързаха да се оправдаят, че така гласи буквата на закона, но гражданите не приеха становището и сформираха протест /вижте кадрите от него в галерията по-горе/.

Докога ще ни управляват хора без всякаква съвест! Животните не са виновни за амбициите и алчността на хората! В БАБХ няма място за убийци, крещяха протестиращите днес.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати