Занемарена котка беше открита цялата в чудовищни расти

1 от 3 Снимки
Хайди с дредовете
Снимка: dailymail
Хайди с дредовете

Домашна писана, пренебрегвана от стопанина си в продължение на години, беше открита в ужасяващ вид от роднина на собственика си. Вижте в галерията по-горе покъртителните снимки на неглижираното животинче и се запознайте с неговата драматична история, която все пак завършва щастливо.

Котката Хайди е собственост на 82-годишен мъж, страдащ от болестта на Алцхаймер. Когато неотдавна възрастният господин напуснал дома си, за да постъпи в старчески дом, неговият роднина Пол Ръсел влязъл в жилището, за да остави храна на домашния му любимец. Когато сипвал гранули обаче, той забелязал, че всъщност в дома има две животни. Вида на едното обаче бил повече от ужасяващ.

Видях внезапно, че нещо в стаята се размърда. Първоначално помислих, че е котка, покрита с някаква стара завивка, но не беше това, разказва Пол.

След като котката била транспортирана до ветеринарна клиника, станало ясно, че животното е на 14 години и страда от наднормено тегло. Вероятно това е възпрепятствало възможността ѝ само да се грижи за козината си и се е стигнало до образуването на така наречените дредове. За щастие в момента Хайди е добре.

Тя вече е лишена от тежките образувания, които още повече пречеха на нормалното ѝ движение. Тя и другата котка на възрастния мъж вече живеят в неговия роднина Пол и се радват на ново семейство.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати