Жертвоготовно куче пази ранената си приятелка от преминаващи влакове

1 от 4 Снимки

Затрогваща история просълзи потребителите на социалните мрежи и за пореден път ни показа, че животните притежават повече добродетели от хората. Случката е от Украйна, а главен герой в нея е жертвоготовно пале, излагащо на опасност собствения си живот, за да спаси този на друго ранено куче.

Двете четириноги са забелязани на 26 декември, докато стоят сгушени между железопътни релси. Очевидците на случващото се разказват в интернет, че едното животно е ранено и не може да помръдне от мястото си. Другото обаче е напълно здраво, но също стои там, за да пази и топли своето приятелче.

Те просто стояха там и отказваха да се дръпнат. Всеки път, когато минеше влак, здравото куче се притискаше към другото. Навеждаха главите си, изчаквайки търпеливо предвиждането на машината, разказват свидетели.

Кучетата са прекарали така две денонощия. Можете ли да си представите! Здравото пале е можело да се махне оттам и да изостави своята ранена приятелка. Но не го е направило. Предпочело е да жертва собствения си живот, но да я спаси, коментират украинци в социалните мрежи.

Въпреки че в началото здравото куче не допускало хора около себе си, двете животни все пак са били изместени от опасното място. В момента те са прибрани в приют и чакат своите нови собственици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати