Поредна авиокомпания забрани мопсовете

Мопс

Поредната авиокомпания наложи забрана за превозване на кучета от породата на брахифецалните на борда си. Аерофлот вече въведе новата наредба.

В семейството на брахифецалните влизат мопсове, пекинези, Бостън териер, боксер, булдог и други подобни или с две думи - всички, чиято муцуна е сплескана. На борда на самолетите няма да се допоускат още болни и експериментални животни, влечуги, гризачи и насекоми. Не се допуска никакви морски обитатели, изискващи превоз във вода.

От авиокомпанията изрично подчертават, че освен изброените към брахицефалните породи се отнасят и кучетата с къса лицева част на черепа. Това са, както следва - японски хин, бордоски дог, грифон и ши тцу /разгледай галерията/.

Това не е първата подобна забрана. В световен мащаб редица авиокомпании са поставили ограничения, когато става въпрос за превоз на кучета. Брахицефалните породи са до едно кучета с прилепнал нос, които са особено чувствителни към резките температурни промени и стреса.

Органите на дишане на тези животни са изключително нежни. Те са устроени така, че в дадени ситуации, в това число и по време на полет, рискът от задушаване се завишава многократно. Рискът от смърт е напълно реален и не трябва да се подценява.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати