Miau.bg»Статии»Живини»Защо животните са възможно най-лошият коледен подарък?

Защо животните са възможно най-лошият коледен подарък?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Под влиянието на коледния дух в края на годината често се случва да правим прибързани покупки и да направим лош коледен подарък. Така например много хора решават да закупят за себе си или някой друг куче или котенце, без да се замислят за последствията.

Едва след това си дават сметка, че може би не са постъпили по най-удачния начин. Възможните опасности при непланирана покупка на домашен любимец коментира и ръководителят на Четири лапи за България д-р Марина Иванова.

Изследванията на фондацията показват, че в периода преди Новогодишните празници продажбите на четириноги в онлайн платформите скачат с цели четиридесет процента. Закупуването на животинче по този начин обаче е прекалено рисковано, защото не можем да сме сигурни при какви условия в действителност са отглеждали екземплярите.

Освен това няма гаранция, че след покупката на съответното животинче няма да пострада. Дори и някои онлайн оферти да изглеждат наистина привлекателни, в крайна сметка се оказва, че клопките за купувачите са сериозни.

Освен това няма никаква гаранция, че мъниче, закупено за подарък, ще бъде желано от своите бъдещи стопани. Ако те не са предвиждали неговото присъствие, не е изключено в даден момент да им се наложи да се освободят от него. А това определено не е добре за беззащитното създание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати