Запознайте се с Голиат - теленцето, което се мисли за куче

Досега сме чували за какви ли не животни, държащи се като кучета, сред които котки, катерици и еноти. Определено хората имат най-различни уникални питомци, които могат да ни очароват с причудливото си поведение. За пръв път обаче разбираме, че някъде там има и едно теленце, което се мисли за пале. Вижте забавната история на чаровника Голиат, който всеки ден изумява с пакостите си своите стопани.

Когато семейството на Шейли Хъбс започнало да се грижи за Голиат, той бил слабо мъниче, спасено от калифорнийска ферма, която възнамерява да го умъртви. В началото теленцето било толкова немощно, че никой не вярвал то да оцелее.

Благодарение на положените грижи обаче сега Голиат е не просто жив, но е здраво и силно двумесечно добиче. Заради обстановката, в която е отглеждан обаче, той вероятно не предполага към какъв вид принадлежи и се мисли за пале.

Убедена съм, че той се мисли за куче. Все пак, откакто е у дома, винаги е в компанията на нашите три кучета и вече е започнал да копира напълно тяхното поведение, разказва 17-годишната Шейли.

По думите ѝ Голиат се храни от купичка като своите кучешки събратя и пие от тяхната вода. Играе си с тях, спи в легло, подобно на тяхното, и прави някои от техните пакости. Върхът на всичко обаче е желанието му да се излежава на семейния диван и да гледа телевизия заедно с палетата.

Най-приятно за Голиат е да прекарва времето си с нашия немския дог Леонидас. Двамата са най-добри приятели и са наистина неразделни, допълва Шейли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати