Ужасно! Учени разкриха какво кара кучешката козина да побелява

Старо куче
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Побеляването на човешката коса е съвсем естествено явления, което обикновено настъпва при по-зрелите хора. Разбира се, възрастта, не е единственият фактор, който води до обезцветяване на космите на главата ни. Понякога под влиянието на стрес също може да настъпи такъв ефект.

И ако доскоро се смяташе, че подобно явление се наблюдава единствено при хората, то наскоро учени опровергаха тази теория. Най-новото изследване показа, че четириногите ни приятели също побеляват, когато са подложени на напрежение.

Проучването е направено сред четиристотин палета от различни породи. Сред тях имало такива, които се отглеждат грижливо от стопаните си и такива, които са преживели доста стресиращи моменти.

При наблюдението експертите установили, че нещастните кучета започват да побеляват в една определена зона от тялото си много по-ранно от щастливите си събратя, при които тази област се обезцветява, чак след като те остареят.

Според изследователите избледняването на козината им всъщност е причинено от високото напрежение и импулсивност, наблюдавани при животните.

Специалистите са на мнение, че стресът, който причинява обезцветяване на човешките коси, несъмнено причинява същото на кучешката козина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати