Miau.bg»Статии»Живини»Човек за пример: Пожарникар спаси куче с изкуствено дишане

Човек за пример: Пожарникар спаси куче с изкуствено дишане

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Спасяването на кучето
Снимка: costi tudor
Спасяването на кучето

Румънски пожарникар, проявил безкрайно човечност към умиращо животно, стана истинска звезда в социалните мрежи. След като в интернет се появи клип, показващ как огнеборецът прави изкуствено дишане на куче, той беше признат за герой от всички и беше посочен за пример за подражание.

Видеозаписът е направен от местна медия. Той показва драматична сцена от пожар в румънския град Питещ. Пламъците избухнали в апартамент, в който се намирали мъж и неговото пале.

Заради отравянето с дим се наложило човекът спешно да бъде откаран в здравно заведение. От спешна помощ обаче имал нужда не само той, но и неговото куче, което се намирало на границата между живота и смъртта.

Вероятно мъничето щеше да загине, ако точно в този момент не му се беше притекъл на помощ един от пожарникарите, борещи се с бедствието. От заснетото видео се вижда как мъжът извършва сърдечен масаж на бедстващото четириного, а след това му прави и изкуствено дишане. В спасяването на палето се включва и още един огнеборец, който побърза да донесе кислородна маска за злочестото създание.

Спасяването на животното предизвика вълна от одобрителни коментари. Хора от цял свят приветстваха пожарникаря от Питещ и го благославяха за невероятната човечност, проявена от него.

Това, което направи този мъж, е невероятно. Трябва да има повече хора като него. Той е истински герой, коментират интернет потребители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати