Miau.bg»Статии»Живини»Семейство продаде апартамента си в София, за да живее с 70 кучета на село

Семейство продаде апартамента си в София, за да живее с 70 кучета на село

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Венци и Валя са заедно от близо пет десетилетия. Допреди двадесет години живеят София и водят съвсем обикновен начин на живот. Любовта към животните обаче ги кара да продадат жилището си и да си купят къща в село Гълъбовци. Заживяват там с девет палета. Днес кучетата им са седемдесет на брой /разгледай галерията/, като заедно с тях отглеждат и шестнадесет котки.

Първото ни куче открихме в София. Беше със счупен крак. Постепенно започнахме да помагаме и на други, защото много ги обичаме. Не съм си представяла, че някога ще изпитам такава силна привързаност към тези животни, обяснява Валя.

Тя и съпругът ѝ имат две дъщери, но те подхождат скептично към благородството на родителите си и не одобряват начина им на живот. Затова избягват да ги посещават. Съседите на семейството също не разбира доводите му да помага на кучета и котки и се отнася с подозрение.

Питат ни за какво ги гледаме, след като нито дават вълна, нито яйца. Но ние си ги обичаме. Някои от тях гледаме на двора, а други и вътре в къщата. Не получаваме субсидии за тях. Сами се грижим, въпреки че сме с малки пенсии, споделя Валя пред bTV.

За щастие в последно време тя и мъжът ѝ са намерили съмишленици в добрата си кауза. Славена Русева разбира за Валя и Венци от социалните мрежи и им се притича на помощ. С нейна помощ те успяват да намерят храна за животните, както и да им потърсят домове за някои от тях.

Трябва да си помагаме, с каквото можем. Ако не е на животните, трябва да помагаме на децата и възрастните хора. Това е животът, допълва Валя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати