Направете хранилки за птиците, които зимуват у нас

Козметична Чанта за Пътуване-15%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
15.72 лв.
Виж ››

От Българското дружество за защита на птиците призовават да поставите тази зима хранилка за птиците, които зимуват у нас, по кампанията Зрънце любов.

Президентът на Дружеството Емилия Янкова заяви пред Българското национално радио, че изработката на хранилки е лесна, като може да използвате и стара пластмасова бутилка, в която да поставите семена в двора или най-близкия парк до вас.

Хранилките трябва да се пълнят със сурови безсолни семена, а най-подходящи са слънчогледовите семки, тъй като количеството на мазнини в тях е високо и ще помогне на птичките да поддържат телесната си температура при студовете навън.

Важното е да се пълни редовно, тъй като, веднъж научили тази хранилка, птиците разчитат на храната в нея. Важно е, ако я сложите на балкона, домашните любимци и особено котките да стоят надалеч, сподели още Емилия Янкова.

Хората, които тази зима се ангажират да поставят хранилка за птици, могат да я впишат в итерактивната карта на Дружеството, където вече има отбелязани близо 800 хранилки в цялата страна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати