Какво да правим, ако ни нападне зло куче?

Зло куче

Няма куче, което да е лошо. Има лош собственик. Същото така няма глупаво пале. Има само неправилно възпитано куче. Това смята кучешкият дресьор Иван Пасков, който дава и няколко съвета как да избегнем нападението от агресивно куче, в случай че се окажем лице в лице с такова животно.

По думите на Пасков е почти невъзможно непровокирано куче да нападне някого просто така. Но ако все пак това се случи, е много важно жертвата да не се обръща с гръб към звяра.

Кучетата нямат навика да атакуват фронтално. Те търсят слаби места, за това и се опитват да нападат отзад. Не се опитвайте да бягате, защото така кучето ще съзре плячка във вас и ще стане още по-агресивно, обясни дресьорът за Нова телевизия.

Специалистът допълни, че когато даден човек се окаже близо до враждебно куче, по-желателно е да му говори успокоително и мило. Според него това би помогнало животното да се пребори с агресията си.

Ако все пак бъдете нападнати, свийте крайниците си пред тялото. Ако сте облечени с голяма връхна дреха, съблечете я и я развейте пред животното. Най-вероятно то ще се насочи към нея и ще ви пусне, допълни експертът

Според Пасков за проблемите с агресивните бездомни кучета вина имат основно хората, тъй като преди даденото пале да се озове на улицата, то е било изхвърлено от някой безотговорен стопанин. Попадналите на улицата кучета пък се събират в определени райони, защото някой ги храни там.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати