Хъскита избавиха стопанката си от най-големия ѝ кошмар

Атлас и Ели
Снимка: boredpanda
Атлас и Ели

Терапевтичното въздействие на животните върху хората отдавна е известно на науката. Домашните любимци не само даряват радост на своите стопани, но нормализират кръвното им налягане, подобряват тонуса им и дори успокояват някои техни болки.

До тези изводи учените са достигнали след извършването на много опити, но мнозина вероятно няма да се съгласят напълно с тях. Въпреки това една прочувствена история на млада жена на име Мелани напълно потвърждава научните твърдения.

Страдах от много тежка клинична депресия и водех непълноценен начин на живот. Изпитвах тревожност и нежелание да се наслаждавам на всичко около себе си. Тогава обаче се появиха моите красиви хъскита Ели и Атлас, които ме спасиха от тежкото състояние, в което бях изпаднала. Накараха ме да си стъпя на краката и да се боря с трудностите в живота си, разказва стопанката на двете невероятни кучета.

Жената е категорична, че откакто има двете животни, вече не получава толкова често пристъпите на тревожност. Събужда се в много по-добро настроение сутрин и има желание да стане и да води активен начин на живот, а не да остане в леглото си, както обикновено.

Те ме накараха да живея истински. С тяхна помощ започнах да се движа повече, да се храня по-здравословно. Осъзнах, че мога да прекарвам повече време навън, без да се тревожа от този факт. С тяхна помощ се превърнах в съвсем различен човек и започнах да мечтая, допълва Мелани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати