Miau.bg»Статии»Живини»Веган от Турция се грижи за стотици бездомни кучета

Веган от Турция се грижи за стотици бездомни кучета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Гьокчер Коркмаз
Снимка: fb
Гьокчер Коркмаз

В разцвета на силите си повечето мъже се опитват да градят кариера и да се доказват в обществото, ставайки жертва понякога и на суетата. Не такава обаче е историята на 32-годишен веган от Турция, който също е можел да започне собствен бизнес и да трупа огромни суми в банковата си сметка, но е предпочел да загърби този начин на живот и да се посвети единствено на спасяването на страдащи бездомни кучета.

Запознайте се с Гьокчер Коркмаз, който успя да даде на целия свят невероятен урок по човечност и доброта.

Всичко започва съвсем спонтанно. Преди много години младият мъж идва да види своето семейство в Къркларели и тогава попада на стотиците бездомни кучета тук. Те били слаби, болни и беззащитни. Нямали храна и ровели в боклука, надявайки се да открият нещо, с което да заситят нестихващия си глад.

Тогава Гьокчер почувствал необходимост да остане и да помогне на всички тези палета. За тази цел той прекъсва университета, отказва се от светските удоволствия и се отдава напълно на благородната си кауза. От 2006 година той живее в полеви условия, каквито биха предизвикали съжаление и дори погнуса у много хора, но не се разкайва за избора си.

Оттогава до днес той е помогнат на стотици животни, сред които не само кучета, но и много други безпомощни хайванчета. Организирал е безброй събития, за да събере средства на всички тези изстрадали души и да им намери дом.

Вероятно в бъдеще също ще го прави, защото иска да превърне света в едно по-добро място и знае, че промяната трябва да започне от нас самите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати