Раздават контрацептиви на гълъбите в Барселона

Гълъби
Козметична Чанта за Пътуване-15%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
15.72 лв.
Виж ››

Нестандартна мярка предприеха властите в Барселона, Испания, за да се справят с един от най-големите проблеми на населеното място. Популацията на гълъби в известната туристическа дестинация доста се е увеличила през последните години, превръщайки се в непоносима напаст за местните и гостите. Вместо да изтребват птиците обаче, управниците на града решили да намалят броят им с противозачатъчни.

Гълъбите са сред най-разпространените птици в Барселона и околните градове. Те цапат улиците и забележителностите, нарушават спокойствието на туристите и отнемат от обаянието на красивото местенце.

За да псе справят с гълъбовото царство, местните власти решили, че използват препарата Никарбазин, който въздейства на пернатите като контрацептив. Той ще бъде разпръснат в хранилките за гълъби на много места в Барселона. Така броят на птиците ще намалее, без да се налага те да бъдат избивани.

И въпреки че раздаването на противозачатъчни на гълъбите звучи като иновативен подход, той не е никак нов за света. По-рано властите в Канада и испанския град Бадия дел Вайес също си послужиха с Никарбазин, за да намалят избуялата гълъбова популация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати