Англичани спасиха болно куче от Кърджали и го преобразиха

Калеси
Снимка: rodopi24

Улично куче, намиращо се преди две години на прага на смъртта, успя да оцелее и дори намери щастието. Запознайте се с невероятната история на едно злочесто бездомниче, което показа че жаждата му за живот е по-силна от човешкото презрение и днес е едно здраво и обичано куче.

През 2014 година в района на Кърджали останало без козина пале бе забелязано на улицата и снимано от журналисти. Нещастното четириного носеше каишка на врата си, сочеща, че някога то е имало дом и стопанин.

Въпреки това точно в онзи момент то седеше съвсем само около боклука и се опитваше да открие нещо за хапване, докато всички го подминаваха с пренебрежение и погнуса. Вероятно клетото създание щеше да умре до седмици, ако добри хора не му се бяха притекли на помощ, пише rodopi24.

Англичаните Даян и Тони Роулз, управляващи приют за бездомни животни край Рудозем, откриха болното хайванче и го приютиха. Двамата зоозащитници прибраха страдащото животно в собствената си кухня и започнаха да полагат неуморни грижи за него.

След лечението и захранването днес от болното пале, приличащо на ходещ скелет, няма и следа. В момента четириногото носи името Калeси и изглежда здраво и красиво. За него продължават да се грижат спасителите му Даян и Тони, които и за миг не съжаляват, че са дали шанс за живот на бедстващото създание.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати