Мечките в Парка край Белица посрещнаха първия сняг будни

Мечият парк в Белица

Първият сняг за тази година затрупа Парка за реадаптация на танцуващи мечки до Белица. И въпреки че снеговалежът затрудни достъпът до зооцентъра, появата му се оказа добра новина за мецаните, тъй като ниските температури ще помогнат и на последните будни обитатели да заспят зимен сън.

Положихме доста усилия, за да помогнем на животните да изпаднат в хибернация. Хранихме ги пълноценно през цялото време. И все пак някои от тях все още продължават с активните си дейности. Вероятно обаче и те ще последват останалите си събратя до броени дни, коментират от Парка.

Освен че бяха добре хранени, мечките получиха и някои специални удобства. Така например четири от коридорите в парка бяха оборудвани за леговища на животните. Успоредно с това бяха укрепени и някои съществуващи вече бърлоги. Около убежищата беше разпръсната и слама, от която мецаните да си направят мека и удобна постеля.

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки е изграден преди шестнадесет години с помощта на Четири лапи и актрисата Бриджит Бардо. Мисията на центъра е да приюти всички мецани, които са били използвани в представления, както и животни, отглеждани незаконно. Към днешна дата в него живеят общо 26 бозайници.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати