Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Мъжко куче осинови тигърчета, отхвърлени от майка им

Мъжко куче осинови тигърчета, отхвърлени от майка им

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Тигърчета
Снимка: deccanchronicle
Леон и тигърчетата

Тигърчета, изоставени от майка си, намериха обич и грижа при домашно куче. Запознайте се с поредната вълнуваща история, доказваща, че истинската обич не се влияе от междувидовите различия.

Двете тигърчета са се появили на бял свят в германски зоопарк. Тъй като собствената им майка не пожелала да поеме грижите за тях, служителка на зоологическата градина взела мъниците в дома си.

Едното малко наистина беше в тежко състояние. След като майка му не пожела да го топли, то имаше спешна нужда от човешка намеса. Тогава се наложи да взема и двете мъничета у дома и да бдя над тях денонощно, разказва служителката Жанет Вурмс.

Не след дълго обаче дамата осъзнава, че не е единствената, която се вълнува от състоянието на бебенцата. Нейното домашно куче Леон се привързва към тях бързо и започва да се държи като майка на малките.

Станах свидетел на нещо невиждано. Леон е мъжко куче и съответно не би трябвало да проявява майчинска загриженост към тигърчетата, но въпреки това го направи. Това, че той беше до мен и ми помагаше, беше невероятен късмет, смята Вурмс.

Двете мъничета все още са в дома на гледачката и се развиват добре. Когато станат достатъчно силни и самостоятелни, те ще бъдат върнати обратно в зоологическата градина. Дотогава ще се радват на игрите и гушкането с Леон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати