Подла измама! Шарлатани бръснат обикновени котки и ги продават за сфинксове

Донски сфинкс
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Нова коварна шашма изправи на нокти любителите на екзотичните котки. Канадски мошеници бръснат обикновени писани и ги пробутват на хора, които си търсят котенца от породата донски сфинкс. Така измамниците припечелват хиляди долари без никакви усилия.

Донският сфинкс се отличава със съвсем голо тяло, заострена муцунка и пронизващ поглед. Напоследък породата е страшно популярна сред феновете на редките животни и все повече хора се решават да осиновят именно такова коте, въпреки че само един екземпляр струва около 3000 долара.

Именно популяризирането на породата обаче довела до някои измами в Канада. За една от тях разказва изпатило си семейство. След като се сдобили с коте донски сфинкс, хората забелязали, че животинчето има някои кожни проблеми и драскотини от бръснач.

В последствие, когато отвели своя домашния любимец при ветеринарен лекар, канадците били шокирани от това, което чули. Станало ясно, че е съвсем обикновено писанче с обръсната козина и оскубани мустаци, пишат западни издания.

Донски сфинкс

Наистина изглежда като сфинкс. Беше съвсем голо и с характерната за породата муцунка. Въпреки това ни направи впечатление, че се държи доста странно. Сфинксовете обичат да се гушкат, а това мъниче не искаше да го докосваме. Вероятно това се е дължало на кожните му проблеми, предизвикани от бръсненето, коментират жертвите на измамата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати