Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Вижте най-скъпите и атрактивни котки в света

Вижте най-скъпите и атрактивни котки в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Бенгалска котка

На планетата има стотици породи котки и всяка една от тях е очарователна по свой начин. Едни са пухкави и миловидни, други вдъхват респект и дори страхопочитание.

Има обаче такива сред тях, които се смятат за изключително редки и скъпи котки. Цената само на един екземпляр от дадената разновидност може да надмине тази на скъпа кола.

Вижте най-скъпите и атрактивни котки в света

За да се сдобият с тях, стопаните им събират пари дълго време, но не съжаляват за това, защото смятат, че няма по-голяма гордост от това да се грижиш за подобно величествено създание.

Вижте най-скъпите и атрактивни котки в света

Вижте и вие кои са кралиците в котешкия свят. Със сигурност ще останете изненадани и впечатлени от най-скъпите котки в света.

Вижте най-скъпите и атрактивни котки в света

Бенгалска котка

Ако сте решили да се сдобиете с животинче от тази порода, ще трябва да разполагате със сума между 1000 и 4000 долара. Но според собствениците им сумата напълно си заслужава, защото тези животни са повече от невероятни. Бенгалските котки са кръстоска между азиатска леопардова котка и домашна котка. Те обожават да плуват и да се гушкат в своите стопани.

Каракал

Представителите на вида се продават на цена между 7 000 и 10 000 долара. Каракалите се смятат за застрашени от изчезване диви котки, но от известно време се отглеждат и в домашни условия. Стопаните им са изключително горди с тях и не пропускат да ги водят по изложби и най-различни котешки събития, където тези красавци обират всички отличия.

Савана

Саваните са изключително атрактивни котета, представляващи кръстоска между домашна котка и сервал. Обикновено теглото им достига до 15 килограма, а ръстът им може да надмине 60 см. Въпреки потеклото си те са доста любвеобилни, спокойни и лесно свикват в живота в градска среда. Цената им възлиза между 4000 и 22 000 долара.

Ашера

Представителите на тази порода носят гените на домашна писана и азиатска леопардова котка. Едно от най-голямото предимство на тези котки е, че те не предизвикат алергични реакции у хората, които по принцип имат алергия към котки. Този факт обаче засега не е категорично потвърден. Все пак едно е ясно – ако искате да се сдобиете с Ашера, ще трябва да броите между 22 000 и 100 000 долара./page

Котка елф

Можете да намерите коте от тази изключително атрактивна порода на цена от 2000 долара. Въпреки че изглеждат малко страховито заради липсата си на козина, всъщност са животни са много мили, интелигентни, палави и добри.

Снимките на най-скъпите породи котки можете да видите в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати