Чужденци осиновиха трикрако куче от наш приют и го научиха да сърфира

Сърфиращо куче
Снимка: MercurynewsCom

Общо 135 животни са били осиновени от общинския приют за бездомни палета край Шемшево, община Велико Търново, от началото на 2016 година. В близо тридесет процента от случаите четириногите са били взети от чужденци.

Сред тези щастливци е и палето Роки. Злощастното куче имало сериозно нараняване на едното си краче, поради което се е наложило да бъде оперирано. След интервенцията е останало само с три крачета, но въпреки това успява да намери щастието.

Роки е осиновен от добри хора, с които заминава за Швейцария. В момента се радва на любящо семейство и на невероятни ваканции, по време на които дори кара сърф, пише БорбаБг.

Приют за кучета

Приютът край Шемшево започва да функционира преди около година, като за това време през него са преминали над 350 безпризорни кучета. В момента той се обитава от 74 четириноги, които също се търсят домове.

Сред обитателите на приюта има доста малки кученца. Има и една майка с осем новородени бебенца. Четириногите са без порода, но са кастрирани, обезпаразитени, чипирани и с паспорт, съобщават от приюта.

Те припомниха, че осиновяването на куче от приюта е напълно безплатно и всеки, който желае, може да заповяда в центъра, за да си вземе домашен любимец. За да се информират за най-новите животни, постъпили в приюта, гражданите те могат предварително да разгледат и страницата му във Фейсбук, озаглавена Осинови от Велико Търново.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати