Miau.bg»Статии»Живини»Приятелството между теленце и костенурка, което просълзи всички

Приятелството между теленце и костенурка, което просълзи всички

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Поредното приятелство между животни, принадлежащи от различен вид, трогна до сълзи потребителите на социалните мрежи. Запознайте се с гигантската костенурка Леонардо и нейното приятелче теленце, които се обичат като родни братчета, въпреки че не си приличат по нищо.

Леонардо е костенурка, принадлежаща към застрашен от изчезване вид, която е спасена от зоологическата градина в Банкок, Тайланд, през 2013 година и се е озовавала в център за защита на животни. По-късно на същото място попада и теленцето Саймън, което ранило тежко едно от крачетата си по време на сериозен инцидент.

Бяхме решили да задържим раненото животно, докато се възстанови и след това да го преместим. Ненадейно обаче се случи нещо, което никой не очакваше, разказват от спасителния център.

С голяма изненада един ден служителите откриват, че Саймън се е запознал с костенурката Леонардо и двамата са станали най-добри приятели. Те прекарват целия си ден заедно и се следват един друг навсякъде.

Наистина е невероятно! Те се хранят и спят заедно. Никой не може да ги раздели. Дано приятелството им продължава да е все така силно, коментират хората, които се грижат за тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати