miau.bg»Статии»Живини»Монголско племе се отнася с елените като с хора

Монголско племе се отнася с елените като с хора

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12699
Елени
Снимка: shareably
Елени
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Въпреки че в съвременния свят хората са се отдалечили доста от природата, все още по затънтените кътчета на планетата живея общности, които имат дълбока връзка със земята под краката си, както и с животните, които отглеждат. Пример за такова общество е монголското племе Дука, известно още и като пастирите на елени.

Тази тайнствена общност наброява между 200 и 400 души, като всички те поддържат много специални отношения със своите питомци. Определено най-грижовно тези хора се отнасят към северните елени, които живеят с тях. Те не просто ги използват, за да се предвиждат от едно място до друго, но виждат в тези животни истински другари.

Още в най-ранна възраст децата от Дука се учат как да се отнасят с тях. Те са заедно в игрите и дори по време на сън. Понякога даже се къпят заедно с малките еленчета и ги обграждат с любов и внимание.

Членовете на племето Дука обаче не тренират само елените. Те опитомяват вълците и орлите, обитаващи съседните територии. С тяхна помощ ловят зайци, с които се изхранват. С всички тях те вярват, че са свързани на духовно ниво и смятат, че докато ги обгрижват, ще запазят своята общност и мистичен свят непокътнати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати