miau.bg»Статии»Живини»Овца с уникално умение смая света

Овца с уникално умение смая света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Овце
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Овцете открай време несправедливо са сочени за глупави животни, но в действителност те притежават много по-голям потенциал, отколкото повечето хора предполагат. Това за пореден път беше доказано от овца, която може сама да пуска чешмата.

За невероятните умения на животното научаваме от видеоклип, споделен в социалните мрежи. От записа виждаме как жадното добиче отива до мивката, след което, някой да му помага, по своя инициатива натиска крана и пуска вода. После се навежда доволно и започва да пие.

Видеото с възпитаната овца стана истински хит в интернет и предизвика лавина от коментари. И въпреки че са повечето потребители беше почти невероятно овца да владее такива умения, учените издават, че наравно в прасетата овцете са едни от най-интелигентните животни и могат да се мерят с кучетата и котките.

Овца, вода
Снимка: youtube

Овцете са съобразителни и интелигентни. Те различават отделните цветове, познават хората около себе си и когато запомнят определена информация, я знаят в продължение на поне три години, подчертават изследователи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати