Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?

Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Отдавна се знае, че отглеждането на котки и кучета допринася за нормализиране на кръвното налягане, освобождаване от стреса и подобряване на общото здравословно състояние на стопаните. Оказва се обаче, че четириногите домашни любимци не са единствените, които могат да повлияят благотворно на здравето ни.

Според учените една от причините за това е разнообразните цветове, в които са обагрени животните. Различната форма на рибките също оказва влияние. Не по-слабо е и въздействието на плавните движения, които те извършват.

Аквариум с риби може да внесе не само екзотика в дома ни, но и да ни пренесе на едно съвсем различно място, и да ни откъсне от напрегнатото ни ежедневие. Дори и само една пъстра рибка е в състояние да ни предостави интересна и релаксираща гледка. Наслаждавайки ѝ се само за 30 минути, ще се чувстваме по-заредени и отпочинали.

Според последните проучвания редовното взиране в аквариум с рибки подобрява състоянието на хора, страдащи от диабет, високо кръвно налягане, депресивни състояния. Освен това подобрява паметта и вниманието.

Учените обясняват, че за цялостното въздействие допринасят не само пъстрите животни, но също водораслите в аквариума и шумът на движещата се филтъра вода. Именно това е причината съоръжения с рибки да се поставят в ресторанти, хотели, офиси, болници и др.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати