Най-уникалната панда в света откри щастието

Кафява Панда
Снимка: boredpanda.com

Кафява панда с тежка съдба най-после намери щастието. Изоставен още като мъничко бебе и преминал пред какви ли не трудности, сега 7-годишният Цицзай се радва на кралски живот, за който другите панди могат само да му завиждат.

Цицзай е една от петте кафяви панди, регистрирани през последните тридесет години. Предполага се, че уникалното обагряне на козината му се дължи на близкородствено кръстосване и рецесивен ген.

Открит е през 2009 година, когато е само на два месеца, в планинска местност на провинция Шенси. Когато специалистите се натъкват на него, той вече бил изоставен от майка си, която не могла да понесе неговото различие. От този ден за него се грижат хора.

Днес Цицзай живее природен резерват, където се чувства като истинска звезда. Мечокът разполага със собствен гледач, който бди над него по осемнадесет часа на ден и следи да не му липсва нищо. Освен това учените планират скоро да му намерят партньорка, за да проверят дали и наследниците му ще са с неговата окраска.

Цицзай е много специален. То е по-бавен от останалите панди, но пък е по-сладък. Освен това е много мил, забавен и очарователен, споделя гледачът на необикновеното животно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати