miau.bg»Статии»Живини»Трима души спасиха бика Танчо от удавяне

Трима души спасиха бика Танчо от удавяне

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Бик
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Невиждан екшън се разигра в село Баня, Пловдивско. Двама местни жители рискуваха собствения си живот, за да спасят от тресавища 350-килограмов бик.

Зрелището се разиграло тези дни край канал, в който попадат водите от местните минерални бани. Възрастната стопанка на опърничавия бик Танчо го пасяла спокойно на поляна наблизо. Внезапно животното тръгнало към блатото и останало там.

Притеснена, че добичето може да загине, 75-годишната пенсионерка потърсила помощ от зет си, който викал неговия познат Делчо, имащ бизнес наблизо.

Без да губи време, Делчо скочил в тресавището и нагазвайки целия, успял да върже вироглавия Танчо с въже. При опита си да го издърпа навън обаче силният бик се дръпнал и скъсал въжето.

Тогава със сетни сили във водата влязла и възрастната собственичка на Танчо. Близо два часа двама с Делчо опитвали да извадят едрото добиче, като същевременно го пазели и от удавяне, пише Марица.

В крайна сметка до изваждането му се стигнало, след като на помощ се притекла и дъщерята на старицата. Тя донесла още по-здраво въже и след като го вързала за возилото на Делчо, успяла да изтегли всички от тресавището.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest