Китайци спасиха три слона от сигурна смърт

Спасени слонове
Снимка: scmp.com

Три бедстващи слона бяха спасени от сигурна смърт в Китай. Животните се заклещили в резервоар и останали там повече от 48 часа, но за щастие местни хора организираха спасителна акция и им помогнаха да излязат от капана.

На видеоклип, предоставен от китайската държавна телевизия, се забелязват един малък слон и два по-големи, които се опитват всячески да се измъкнат от резервоар, но за жалост, силите им не достигат и те остават приклещени в него. Междувременно техни събратя обикалят тревожно в около тях и се мъчат да ги освободят, но и те не успяват.

Накрая спасението на животните идва, когато се намесват хора с багер. Те разрушават една от стените на резервоара, а задържалата се вода в него се разлива. Така най-сетне слоновете са на свобода.

Китайските медии съобщават, че горски служители се натъкнали на бедстващите слонове още преди два дни, но се наложило да изчакат със спасяването им, тъй като метеорологичните условия били лоши.

Според информацията вероятно в резервоара първо е попаднало малкото слонче, а в опит да му помогнат възрастните екземпляри също са се оказали в клопка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати