Бобтейлът Мони продължава да лекува деца в Пловдив

Бобтейлът Мони продължава да лекува деца в Пловдив

Пухкавият бобтейл Мони, който нашумя покрай посещенията си в пловдивската детска онкохематология, продължава да гостува на болните деца и да подпомага лечението им.

Мони, чието цяло име е Мадам Фльор де Мон Шмитфийл Беър, всеки първи и трети четвъртък от месеца посещава лечебния център, а малките му пациенти я прегръщат, целуват и обграждат с любов и внимание. Инициативата е приятна както за Мони, така и за мъниците, които с нейна помощ се развличат от тежкото си ежедневие и придобиват повече кураж.

Всичко започва миналата година около Коледните празници. Със служител на болницата коментирахме, че палетата от тази порода в чужбина често работят с малчугани. И така се роди хрумването с Мони да ходим доброволно в лечебния център, за да даряваме радост на дечицата там. Когато тя е там, пациентите забравят за болките, разказва пред България днес стопанката на Мони Велислава Костадинова.

Преди всяко посещение в болницата, тя отделя по няколко часа за къпане и сушене на кучето, но не ѝ тежи, защото знае, че така помага на толкова много деца. Веселина има амбицията с Мони да работят с малчугани и от други болници. Освен това желае да участва и в инициативи, насочени с борбата с детската агресия.

Където и да отидем с Мони, я приемат с усмивка, а тя се отблагодарява на хората с много любов и радост, споделя пловдивчанката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати