Безхаберни стопани от Турция изхвърлят кучетата си в отдалечна долина

Бездомни кучета

Долина, лежаща в отдалечено място в Турция, се е превърнала в ад за бивши домашни кучета. Редица четириноги са заточени там от някогашните си стопани и в момента се борят за оцеляване.

Долината е разположена в планинска местност в Анталия. Според очевидци захвърлените на произвола хайванчета се събирали на глутници и обикаляли в търсене на вода и храна. Заради липсата на такива обаче четириногите имали крайно плашещ вид.

Изглежда, че хората, които някога са се грижели за тях, по някаква причина са решили да ги оставят тук, надявайки се, че животните няма да се върнат обратно вкъщи, смятат зоолюбители.

На тях обаче им е жал за страдащите кучета и идват да им оставят храна и вода. По думите им въпреки тежките условия, в които са принудени да живеят, палетата се държат дружелюбно, което показва, че са живели със стопани преди. Някои от тях дори дори са маркирани, пише изданието Дейли мейл.

Проблемът с безпризорните кучета е доста широко застъпен в южната ни съседка. Според някои данни само в град Истанбул има близо 150 000 четириноги скитника. А властите така и не могат да се справят с тази трудност, тъй като не разполагали с достатъчно ресурси за това.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати