Търси се дом на рекордно възрастна котка

Стар котарак

Котарак на преклонна възраст, постъпил в британски приют, търси осиновители. Според служителите в центъра има голяма вероятност този рошав симпатяга да е и най-възрастният в цяла Великобритания, тъй като е на повече от 25 години.

По думите на персонала в приюта животното, което се казва Банджо, разполага с микрочип, сложен му преди четвърт век. Само че според практиката маркирането се осъществява, когато четириногото е на две години.

Именно това кара служителите да смятат, че в момента той е на 26 или 27 години, съобщава ЮПИ. Те обаче за момента не разполагат с цялата информация за рекордно възрастния си гост, тъй като номерът на микрочипа му не работи.

Историята на Банджо сигурно е много дълга и вълнуваща. Напълно е вероятно дори и предишните му собственици да не са били наясно с възрастта му, коментират от приюта.

В момента служителите са решили да намерят любвеобилни и грижовни стопани за възрастния котак, за да са сигурни, че той ще прекара в спокойна и щастлива среда последните мигове от живота си.

Той е много добричък и мил. Контактен е и изобщо не е претенциозен. Идеалният домашен любимец, смятат от зооцентъра.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати