Насила повеганчено коте едва не издъхна заради стопаните си

Коте

Малко коте едва не загуби живота си, след като безотговорните му стопаните го поставиха принудително на веган диета. Ужасяващият случай е отпреди три години, но ветеринари лекари отново се сетиха за него покрай нарастващата мания по вегетариански и веган начин на живот, която наблюдаваме напоследък.

Обреченото на веганство коте било прието във ветеринарна клиника в безпомощно състояние. Според специалист, който поел грижите за бедното животно, месеци наред то било хранено с картофи, оризово мляко и паста от собствениците си. Те били запалени по веганския хранителен режим и много държали домашният им любимец също да се придържа към него.

То пристигна в клиниката доста слабо и почти в безсъзнание. Тежкото състояние, в което мъничето се намираше, бе причинено именно от крайно неподходящата диета, на която стопаните му са го поставили, коментира специалистът, на който му се наложило да се бори за живота на повеганченото коте.

За щастие той все пак бил професионалист и успял да върне към живота изнемощялото хайванче, но се наложило животинчето да прекара няколко дни в клиниката.

Котките са месоядци по природа и за тях е от жизнена важност да си набавят месо. Ако минат на растителна диета, трудно биха оцелели.

Уважавам избора на всеки човек по отношение на храненето му, но той не бива да го налага и на домашния си любимец. Ако сте вегетарианци или вегани и искате животното ви да се храни като вас, вземете си морско свинче или хамстер, съветва още ветеринарният лекар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Данаил Лазаров
Ама тез хора са откачени с техните треви и простотии! Те като са хамави, защо правят на луди и другите покрай тях? Да ходят да пасат в гората и да оставят другите да ядат, каквото си искат! Пууууу, смахнати вигани!
0
0