miau.bg»Статии»Живини»Приют облича кучета в пижамки, за да им помогне да намерят дом

Приют облича кучета в пижамки, за да им помогне да намерят дом

Приют облича кучета в пижамки, за да им помогне да намерят дом

Весела инициатива с много сериозна кауза предприе приют за бездомни кучета от Атланта. Служителите на центъра решиха да облекат животните в сладурски пижами, за да подтикнат повече хора към осиновяването на непородисти домашни любимци.

Когато видели колко много безпризорни животни чакат да бъдат взети, хората, работещи в приюта, решили да направят нещо, което ще представи в по-симпатична светлина взетите от улицата кучета. Така им хрумнала идеята да облекат кучетата в шарени пижамки и да ги пуснат да преспят една вечер в потенциални осиновители.

Първоначално те експериментирали само с едно куче, което от цели девет месеца чакало да бъде осиновено. След като гостувало на пижама парти в непознато семейство, то накарало обитателите на дома да се влюбят в него. Сега същият пес се радва на нов живот и на стопани, които го обожават.

От приюта пък са превърнали обличането на кучетата в пижамки в своя честа практика. Гостите могат да изберат дрешката на кучето и да го вземат за преспиване у дома. Не е задължително те да осиновяват животното. Дори и само една вечер, прекарана в семейна среда, ще е от полза за тези изстрадали душици, които копнеят за внимание и ласка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати