Холандско семейство спаси болно куче при почивката си в Гърция

Холандско семейство спаси болно куче при почивката си в Гърция
Снимка: Boredpanda

У нас, както и в много други страни, е пълно с малтретирани и осакатени кучета, за които никой не се грижи. И въпреки че животът на повечето такива безпризорни палета не завършва щастливо, едно бедстващо четириного от Гърция все пак успява да извади късмет и да се озове в дом, където да бъде обгрижвано и обичано.

Кучето Фос се запознава със своите стопани от Холандия, когато те са на почивка на остров Крит. Забелязват го да лежи в шокиращ вид на улицата. Само един поглед им стига, за да разберат, че то е с повреден гръбначен стълб и парализиран крайник.

Оказва се, че животното пребивава в съседна фермерска постройка, но изобщо някой да се поинтересува от състоянието му. Тогава новите му познати решават да го заведат на преглед и да го осиновят. Състоянието на животното не е никак добро, но все пак може да бъде подобрено.

Холандско семейство спаси болно куче при почивката си в Гърция
Снимка: Boredpanda

Затова и новото му семейство веднага се прибира с него в Холандия и започва да полага всички нужни грижи за последния си член. Първоначално Фос е много изплашен и се движи изключително трудно.

Той е толкова стресиран, че изпада в ужас дори при вида на котки. Днес обаче песът изглежда значително по-добре и спокойно можем да кажем, че живее втори, по-щастлив живот.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати