Бум на бебетата в пазарджишкия зоопарк

Бум на бебетата в пазарджишкия зоопарк

С нови бебета може да се похвали зоопаркът в Пазарджик. Те са десет на брой и са дошли на бял свят само за последните два месеца, съобщават от ръководството на зоологическата градина.

Отскоро в зоологическата има пет виетнамски прасенца и едно малко пони. Сред новите обитатели на зооцентъра са и четири сибирски тигърчета. Мъниците са наследници на Саша и Найша и са плод на страстна тигърска любов.

Тигърчетата се родиха на 13 юли, като в началото бяха толкова дребнички, че можеха да влязат в картонена кутийка. Днес обаче те са значително пораснали и смело се разхождат в клетката си.

Появата на тигърчетата предизвика истински фурор сред гостите на зоопарка. За да им се порадват, идват не само жители на Пазарджик, но и хора от цялата страна, споделя пред Радио Фокус – Пазарджик управителят на зоокъта Петко Куртев.

Той сподели, че четирите сибирски тигърчета ще прекарат в пазарджишката зоологическа градина още една година. А след като тя изтече, ще бъдат преместени в други зоопаркове в България и извън граница.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати