miau.bg»Статии»Живини»Животните, които миришат божествено

Животните, които миришат божествено

Бобър
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Свикнали сме животните да миришат на лошо. Решим ли да ги отглеждаме в дома си, сме наясно, че ще има много чистене, ако искаме да ни мирише на хубаво. Оказва се обаче, че има и животни, които не само че не миришат лошо, даже напротив – те излъчват божествено благоухание. Ето кои са те:

Мравки цитронела

Този специфичен вид домашни мравки се среща навсякъде в Америка. Те са естествен ароматизатор. Когато се почувства застрашена, мравката изпуска ухаещ на лимони газ, което е почти постоянно. Когато бъде стъпкана пък, той е тройно по-силен.

Бобри

Бобрите миришат на ванилия. Аналните секрети, които отделят, се използват за ароматизирането на бонбони, сладолед, печени продукти и други. В САЩ секретите с аромат на ванилия се използват от хранителната индустрия за производство на изкуствени овкусители и се срещат в почти всички продукти на пазара.

Качулати конюги

Качулати конюги

За разлика от повечето птици, тези имат уникално обоняние. Освен това са снабдени със специални пера, които произвеждат специфичен секрет, който мирише на мандарини. Той им служи като парфюм. Те се душат по гушите по време на размножителния период, наслаждавайки се на благоуханието си.

Ментови пръчици

Ментова пръчица

Името им идва от миризмата, която излъчват, а именно – на мента. Насекомите, които се подвизават по тихоокеанските острови, плашат враговете си не само със странния си вид, а и с мъглата, която изпускат и която ухае силно на мента.

Коали

Коала

Сладките коали миришат на капки за кашлица. За тях с пълна сила важи правилото, че ти си това, с което се хранят. Любими на коалите са евкалиптовите листа, които похапват постоянно. Резултатът – от тях се носи приятна миризма на евкалипт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати