Куче и коте бяха намерени живи сред руините в Италия

04.09.2016
Котка в Аматриче

Куче от породата голдън ретривър беше намерено живо под развалините на съборените от земетресението в Италия сгради. Палето бе открито на деветия ден след мощния трус, при който загинаха над триста души.

Клетият Ромео останал между срутените сгради, а собствениците му се наложило да напуснат района заради собствената си безопасност. Въпреки че шансовете му за оцеляване не били никак големи, те все пак се надявали той е оживял.

И в действителност молбите им били чути. Дни след опустошителното природно бедствие Ромео е открит от спасителните служби, след като неговото стопани дошли до съборения си дом, за да съберат каквото е останало от покъщнината им.

Това не единственият домашен любимец, спасен през последните дни. По-рано светът научи за котката Джоя, която също успя да оцелее като по чудо цели пет дни под опасните развалини.

Когато земетресението започнало, Даниела от централния град Аматриче трябвало да напусне дома си и не могла да вземе със себе си своята писана.

Но през цялото време, докато двете били разделени, жената не спирала да мисли за домашния си любимец и помолила пожарникарите да го потърсят. Докато разчиствали руините спасителите наистина попаднали на котето и го върнали живо на жената. Джоя била обезводнена, но в сравнително добро състояние.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати