Ферма край Варна приютява малтретирани животни

Малтретирани животни

Първата ферма-приют за малтретирани животни у нас вече е факт. Мястото се казва Приятели на четири крака и се намира край село Орешак, Варненско.

Зооцентърът е дом за експлоатирани и тормозени животни, като едновременно с това е място, което играе възпитателна роля в живота на подрастващите българчета.

Учи ги да обичат животните и да проявяват благосклонно и отговорно отношение към тях. По този начин тя не само спасява малтретираните животни, но и спомага за предотвратяването на случаите на насилие към тях.

В центъра в момента има спасени от тиранични собственици коне, овце, кози, магарета, прасета, кучета, котки и други животни. След попадането си на това място, те буквално заживяват втори живот и за пръв път разбират какво е човешка обич.

Въпреки че в страната ни тези животни дълго време са третирани като бездушна стока, сега все повече нашенци започват да гледат на тях по-друг начин и да ги приемат като живи същества. Именно заради това ново отношение към животните е създадена и фермата-приют.

Мисията на Приятели на четири крака обаче не е никак лека. За да поема всички нужди на животните, фермата-приют се нуждае от средства, а такива не всеки път са налице. Ето защо от сдружението, занимаващо се със защита на питомците, молят всеки, който имат възможност, да протегне ръка на животинките.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати