Запознайте се със Самсон - най-пухкавият великан!

1 от 11 Снимки
Самсон
Снимка: boredpanda.com
Самсон

Гигантска котка от Ню Йорк се бори за титлата на най-голяма писана в света. Запознайте се с великана Самсон, който е на четири години, дълъг е близо 1.22 метра и тежи към 13 килограма.

Самсон е от породата Мейн Куун, позната още и като Американска дългокосместа. Счита се, че това е е най-голямата котка, която човекът е успял да опитоми.

Ослепителният котак е собственост на Джонатан. Младият мъж взел котето, докато то било още съвсем малко. Получил го от свой роднина, който поради натоварения си служебен график нямал възможност да се грижи за него. Влюбил се в него от пръв поглед и оттогава до днес двамата са неразделни.

Той описва Самсон като мило, игриво и любвеобилно животно и в никакъв случай не намира питомеца си за прекалено едър. Освен това Джонатан изтъква, че въпреки необичайното си тегло котакът е в отлично здравословно състояние.

Самсон е много дружелюбна и приятна компания. Той обича да се гушка и да подремва в леглото ми. Самсон е идеалният домашен любимец, разказва Джонатан, който очевидно няма нищо против, че когато котето му легне в спалнята, за него не остава много място.

Вижте в галерията и други пухкави гиганти от породата Мейн Куун.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати