Учени: Кучетата са егоисти!

Учени: Кучетата са егоисти!
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Едно от най-известните твърдения за палетата е, че точно те са най-добрият приятел на човека. Ново изследване на учени от университета Портсмут показа обаче, че това не е съвсем така, пише изданието Дейли експрес.

За да докажат теорията си, изследователите извършили малък експеримент с 24 домашни кучета. Те поставили пред всяко едно от палетата използвано от човек тефтерче, кучешка играчка и телбод. В зависимост от това кой от трите предмета ще избере, поведението на всяко куче било окачествявано като полезно за човека, егоистично или неутрално.

Оказало се, че когато притежателят на изгубеното тефтерче започне да търси вещта, по-голямата част от палетата се ангажират с играчката. А това според изследователите показва, че те са склонни да пренебрегнат нуждите на стопанина си заради собствените си интереси.

Идеята ни беше да проверим дали кучетата ще пренебрегнат играчката, явяваща се атрактивен за тях предмет, заради веща, която е от значение за човека, или ще се увлекат по напълно неутрален предмет като телбода. Изводите от експеримента са, че кучетата все пак се водят основно от собствените си интереси, обясняват учените от екипа, извършили опита.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати