Бездомна котка спаси изоставено в снега бебенце

Бездомна котка спаси изоставено в снега бебенце
Снимка: europics

Бездомна котка от Русия беше обявена за герой. Дългокосместата писана от град Обринск си спечели симпатиите на всички, след като намери захвърлено на студа бебе и го спаси от сигурна смърт.

Мъникът бил захвърлен в скъсан кашон пред жилищен блок, докато всичко навън било сковано от студ. Малко преди детето да загине обаче, се случило истинско чудо. Покрай него минала котката Маша, която легнала при него и започнала да го гушка и ближе.

Благодарение не топлината на благородното животно, когато на другия ден хора от блока намерили бебето, то било още живо. На мястото бил извикан екип от лекари, които още си спомнят реакцията на котката при появата им.

Докато преглеждахме малкото момченце, котката постоянно се навърташе около нас и не го изпускаше от поглед. Сякаш искаше да се увери, че то е добре, разказват парамедиците.

След извършения преглед става ясно, че бебето е на два-три месеца. Благодарение на Маша, то не просто е оцеляло през мразовитата нощ, но дори е останало напълно здраво.

Заради подвига си котката-спасителка е обявена за героиня. Сега всички в блока се грижат за нея като за кралица и я хранят с всевъзможни котешки лакомства.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати