Природозащитници помагат на костенурки да пресекат опасен участък

костенурки
Прибираща се каишка за кучета 6в1-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
42.50 лв.
Виж ››

С благородна кауза се захванаха природозащитници от щата Индиана, САЩ. Местни ентусиасти помогнаха на мигриращи костенурки да прекосят опасна магистрала, като ги събират с кофи и ги транспортират до отсрещната страна, предават американски издания.

Този период на годината е изключително опасен за мигриращите костенурки, които лесно се превръщат в жертва на профучаващите по трасетата автомобили. Благодарение на действията на зоозащитниците обаче смъртните случаи с тези животни са понамалели значително.

По време на акцията една от доброволческите групи е успяла да помогне на 46 костенурки. Друга пък е спасила 11 екземпляра. Намерените мъртви костенурки засега са само пет.

В това време на годината тече миграционния период на костенурките, а маршрурът, който те следват минава под магистралата. За щастие откакто там е сложена ограда, по-малко представители на животинския свят биват прегазени, обясняват природозащитниците, които освен че помагат на костенурките, събират и информация за катедрата по биология в университета на Индиана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати