Чудо! Дружелюбните морски костенурки отново се появиха на Апенините

Морска Костенурка
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Щастливо събитие развълнува природозащитниците в Италия. Изчезналите от Апенините морски костенурки карета карета отново снасят яйца по плажните ивици на полуострова, както и на околните островчета, информират чуждестранни медии.

Според италианските природозащитници преди десетилетие костенурките, които са изключително дружелюбни към хората, са се изтеглили от Апенините заради замърсения пясък, лошото качество на водата и напредналото застрояване на крайбрежните зони.

Към днешна дата обаче явно тези проблеми са започнали да се разрешават и това е накарало животните отново да се върнат по тези земи.

В момента зоозащитниците охраняват петдесет гнезда на морските костенурки. Тъй като във всяко от тях има близо шестдесет яйчица, очакванията са до началото на есента да бял свят да се появят около три хиляди мъници.

Зоозащитниците съобщават, че първите 58 от бебетата карета карета вече са се излюпили на плаж в Калабрия, където всъщност са разположени и голяма част от гнездата. Значителен брой гнезда има още в областта Пулия, както и на островчетата Заешки, Линоза и Лампедуза.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати