Няма да повярвате! Вижте най-странно оцветените животни в света

Мандаринка

Животинският свят не спира да ни изненадва. Вижте кои са най-странно оцветените животни в света, за които никога няма да повярвате, че съществуват.

Фламингов език

Фламингов език

Това представлява малък ярко оцветен морски охлюв с изключително интересна окраска. Цветовете са върху мантията му, която е свързана с краката му. С нея животното покрива черупката си. Когато усети заплаха, живеещият по няколко вида корали охлюв отдръпва мантията и остава невидим.

Розов скакалец

Розово скакалец

Тези необикновени насекоми живеят най-често в Осака и Средния запад на щатите. Причина за оцветяването им е генетично състояние, наречено еритризъм. То ги оцветява в нюанси от розово до наситено червено.

Мандаринка

Една от най-малките представители на гъскоподобните - мандаринката, е оцветена в уникално ярка цветова палитра. Цветовете стават все по-ярки и достигат своя пик при възрастния мъжки индивид. Друг интересен факт за тях е, че те не крякат, а свистят.

Жаба клоун

Жаба Клоун

Днес застрашена, в миналото този вид е бил широко разпространен в Коста Рика и Панама. Жабата клоун е изцяло черна, а отгоре има пръски лилаво.

Лилава полярна мечка

Лилава мечка

Истинска лилава полярна мечка може да види всеки посетител на зоопарка в Мендоса, Аржентина. В началото животното било бяло, но следствие на кожно заболяване изведнъж става лилаво. Медикаментите, с които ветеринарите го лекували, в крайна сметка направили мечока световноизвестен.

Спайдъргущер

Спайдъргущер

Изкуствено създаден, този гущер е един от най-желаните домашни любимци в последно време. Оцветяването му наподобява това на цветовете на костюма на Човека паяк от едноименния комикс. Спайдъргущери се откриват в района на Кения. Дълги са до 30 см. Мъжките могат да променят цвета си до изцяло кафяв през нощта или когато са стресирани. Тичат на задните си крака, катерят се по отвесни скали и са перфектни за домашни любимци, защото се дресират лесно.

Куче-панда

Куче панда

Видът му е изкуствено създаден. Бившият собственик на фризьорски салон Кенсуке Хиракава осиновява кучето Коломбо преди години. То е кръстоска на пудел, но е твърде нелицеприятно. Задният крак на животното е вдървен, а кучешките му зъби са извадени. За да разкраси любимеца си, коафьорът решава да го боядиса с боя без химикали. Коломбо бил бял по рождение, а след разкрасителната процедура се сдобил с черни кръгове около очите, ушите и краката – точно като панда.

Оранжев алигатор

Животното е видяно за пръв и последен път от 70 –годишната Силвия Митен във Венеция, Флорида. Прибирайки се от работа един ден, тя не може да повярва на очите си. След като подминава оранжевия алигатор, тя се връща и го снима. Някои зоолози предполагат, че алигаторът е наполовина албинос. Според други обаче окраската му е променена от някакъв външен фактор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати