Военен от Пловдив се грижи за 40 бездомни котки

Военен от Пловдив се грижи за 40 бездомни котки
Снимка: kmeta.bg

За тежка, но много благородна кауза се бори военен от Пловдив. Вече повече от десетилетие 33-годишният Костадин Георгиев прибира бедстващи животни от улицата и се грижи за тях. Младият мъж изцяло се е отдал на желанието си да помага на бездомните животни и дори е превърнал жилището си в своеобразен приют.

Костадин Георгиев служи в поделението в Граф Игнатиево, но всеки свободен момент той прекарва със своите четиридесет писани, на които е посветил живота си. Първото спасено от него коте е покойният Гошко. Костадин открива животното на улицата, след като е прегазено от кола. Без изобщо да се замисля, той го води във ветеринарна клиника, където му правят операция. След това Гошко прекарва единадесет щастливи години в дома на военния.

Сред спасените от него писани са и едно сляпо рижаво коте. Младият пловдивчанин спасил него, сестричката му, както и още четири други мъници, които били в опасност. От този ден нататък рижият котак се превръща в талисман за Костадин, който прави чудеса, за да помага на изтерзаните душици по улиците.

Бих искал да се отдам изцяло на животните и това да ми е работата, но за сега няма как, особено със заемите, с които се натоварих, споделя Костадин пред КметаБг.

Въпреки тежкото си финансово положение обаче той не се отказва от добрата си кауза, грижи се съвестно за своите четиридесет котки и помага, с каквото на може на всяко животно, което срещне по пътя си. А за щастие има помощта на своите родители, както и на други добри хора, които правят трудната му борба поне малко по-лека.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати