Мистериозен морски лъв беше открит в тасманийска гробищна тоалетна

морски лъв

Загадъчен случай изправи на крак природозащитници на остров Тасмания. 120-килограмов морски лъв беше открит в тоалетна на гробищен парк. За момента не става ясно как животното е попаднало там, а присъствието му е повече от необичайно, тъй като най-близкият воден басейн се намира на 500 метра оттук, съобщават чуждестранни издания.

Според информацията ушатият тюлен е намерен случайно от дама, която възнамерявала да ползва санитарния възел. Но щом отворила вратата на тоалетната и видяла кой си почива вътре, тя се стъписала и побегнала с писъци.

Когато научихме за този случай, си помислихме, че някой си прави шега. Доста подозрително е тюлен да попадне именно там. На разстояние половин километър от гробищния парк има ручей, но за да стигне от него до тоалетната, ушатият тюлен е трябвало да прекоси шосе с много натоварен трафик. Появата му продължава да бъде огромна загадка, обясняват градските власти в Девънпорт, Тасмания.

И въпреки че за момента не става ясно дали морският лъв е стигнал сам дотук или с нечия помощ, властите вече са задействали процедури по неговото транспортиране. Очаква се животното да бъде упоено и пуснато на близък плаж, където ще се чувства значително по-удобно, отколкото в гробищната тоалетна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати