Чудо в сръбски зоопарк! Тигрица роди неочаквано

Тигърчета

Три нови тигърчета дойдоха на бял свят в зоопарка в град Ягодина, Сърбия. Бебенцата са рожби на бенгалската тигрица Наташа.

Едно от мъничетата е мъжко, а останалите две са от женски пол. За момента те са в добро здравословно състояние, хранят се с апетит и щъкат около майка си.

Появата на бебетата силно изненадала служителите на зоологическата градина, тъй като по нищо не си личало, че възрастната тигрица скоро ще се сдобие с поколение.

От зоокъта обясняват, че преди време Наташа е имала и друго раждане, при което едва е оживяла. Този път обаче нещата са се развили по-добре за нея. Гледачите в зоопарка ще изчакат още няколко седмици, докато малките укрепнат и ще ги преместят в друга клетка, тъй като тази не е особено подходяща за тях.

Бенгалски тигър

Оказва се, че сръбския зоопарк може да се похвали със задоволителна популация на бенгалски тигри. Това е деветото раждане на животни от вида в Ягодина, като негови обитатели вече са предоставени на зоологически градини из цялата страна. Една от големите котки дук дори е била подарена на Алжир.

От началото на своето основаване преди десетилетие зоопаркът е посрещнал тринадесет малки тигри. Към днешна дата той се гордее с обитатели от сто вида, съобщават сръбски медии.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати